Huis kopen in Tenerife

TENERIFE

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische archipel, waar de eeuwige lente heerst. Met milde temperaturen rond de 23°C in de winter en aangename 28°C in de zomer, is het een ideale bestemming het hele jaar door. 

Met slechts een vlucht van ongeveer 4 uur verwijderd, biedt Tenerife een wereld van mogelijkheden, van adembenemende landschappen tot de majestueuze Pico del Teide, de hoogste piek van Spanje. Ontdek ons aanbod van vastgoed en vind jouw eigen stukje paradijs op dit prachtige eiland. Welkom in Tenerife, waar dromen werkelijkheid worden.

Huis kopen in Tenerife: Bezienswaardigheden

Huis kopen in Tenerife Natuurparken

NATUURPARKEN

Tenerife is het grootste Canarische eiland met altijd een aangenaam klimaat. Het eiland betovert met zijn diverse landschappen, van weelderige valleien tot ruige kusten.

 

De indrukwekkende vulkaan Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje, domineert het landschap en is hét symbool van het eiland. Verken onze selectie van natuurparken en ontdek de adembenemende schoonheid van Tenerife’s ongerepte natuur. 

THEMAPARKEN

De verschillende themaparken op Tenerife telt meerder thamaparken met als hoogtepunten Siam Park en Loro Parque. Siam Park, werd bekroond als het beste waterpretpark ter wereld door TripAdvisor.

Ze biedt een ongeëvenaarde ervaring, die alleen wordt overtroffen door vergelijkbare parken in Dubai en Australië. 

 

Loro Parque, een schitterende dierentuin, u betovert met een scala aan fascinerende shows en verbazingwekkende dieren.

Profiteer van de mogelijkheid om een duoticket te kopen en geniet van beide parken voor een onvergetelijke dag vol plezier en avontuur.

STEDEN & CULTUUR

Verken het eiland en dompel jezelf onder in de lokale cultuur. Ontdek de charmante pleinen, sfeervolle steegjes en kleurrijke gevels in prachtige steden zoals La Laguna, La Orotava en Santa Cruz de Tenerife, waarvan sommige een rijke geschiedenis hebben die teruggaat tot de tijd van de Guanchen, de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden. La Laguna, bijvoorbeeld, is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en staat bekend om zijn prachtige architectuur en levendige atmosfeer.

 

 

Bovendien biedt Tenerife de mogelijkheid om per boot gemakkelijk de andere eilanden te verkennen, zoals La Gomera en La Palma, waardoor je een nog dieper inzicht krijgt in de diversiteit van de Canarische Eilanden en hun unieke culturen. Laat je verrassen door de verscheidenheid en levendigheid van deze unieke eilandgemeenschap, waar elke stad en elk dorp zijn eigen verhaal te vertellen heeft.

WATERSPORT & GOLF

El Médano is ongetwijfeld de windsurf spot van het eiland, gezien zijn gunstige ligging en brede zandstrand. 

Voor golfliefhebbers zijn er tal van uitstekende golfsurfplekken, zoals het populaire Las Américas. 

 

Als je liever wat rustiger aan doet, kun je een boottocht of kajaktocht boeken om dolfijnen en walvissen te spotten in de kristalheldere wateren rondom het eiland. Tenerife herbergt ook prachtige golfbanen voor golffanaten, waaronder de beroemde Abama Golf Course. Ervaar de perfecte combinatie van avontuur en ontspanning op dit betoverende eiland.

WANDELEN & FIETSEN

Verlaat de toeristische badplaatsen en verken het veelzijdige landschap van Tenerife te voet of per fiets. Of je nu de uitdaging van de bergen zoekt of liever door weelderige bossen trekt, het eiland biedt voor elke wandelaar of fietser iets unieks. De imposante Teide trekt klimliefhebbers van over de hele wereld naar het eiland, waar ze worden beloond met spectaculaire uitzichten vanaf de top.

 

Tenerife beschikt over een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden, die je langs adembenemende landschappen, pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden voeren. Ontdek de betoverende schoonheid van de Anagabergen, verken de groene valleien van La Orotava of volg de kustlijn naar afgelegen baaien en stranden.

Of je nu een ervaren bergbeklimmer bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen rit door de natuur, Tenerife biedt voor elk wat wils. Laat je betoveren door de natuurlijke pracht van dit eiland en maak onvergetelijke herinneringen aan je avontuurlijke ontdekkingstocht.

CANARISCHE KEUKEN

Bij een goede vakantie hoort altijd lekker eten.

Geniet van de heerlijke Canarische keuken tijdens je vakantie op Tenerife. Proef de lokale specialiteiten, zoals de beroemde papas arrugadas met mojo-sauzen, een traditioneel gerecht dat je zeker moet proberen. Deze kleine, gerimpelde aardappelen worden geserveerd met pikante rode of groene sauzen, die perfect passen bij een smakelijk stuk vlees of verse vis. Ook konijn staat vaak op het menu, bereid met traditionele kruiden en smaken die kenmerkend zijn voor de eilandcultuur.

Voor een zoete afsluiting van je maaltijd, probeer zeker de barraquito, een lokale lekkernij die bestaat uit een kopje koffie met gecondenseerde melk en een vleugje likeur 43. 

 

Deze verrukkelijke mix van smaken is een ware traktatie voor de smaakpapillen en een perfecte manier om je culinaire ontdekkingsreis op Tenerife af te sluiten. Laat je verleiden door de rijke smaken en authentieke gerechten van de Canarische keuken en geniet van een onvergetelijke gastronomische ervaring op het eiland.

Vastgoed kopen in Tenerife?

Je kan Tenerife o.w.v. haar klimaat opdelen in twee gebieden. Het Noorden van Tenerife is kouder en vochtiger, het Zuiden is droger en zeer zonnig. Om die reden zijn wij in het Zuiden van het eiland en vooral langsheen de Zuidwest kust actief. Ons aanbod bestaat uit zowel bestaand vastgoed als uit nieuwbouw

 

 

Ontdek ons volledige aanbod vastgoed in Tenerife